Dierenarts Mouwen

Van Harte Welkom

JA Slideshow2 Module

Chiropractie Therapie in de chiropractie

Therapie in de chiropractie

E-mail Afdrukken PDF

De therapeutische handeling bij chiropractie heet een adjustment. Hierbij wordt de bewegingsbeperking in een motion unit opgeheven.

Adjustment

Een adjustment is een specifieke handeling, waarbij binnen de anatomische grenzen van de motion unit een hele snelle manipulatie plaatsvindt, in de juiste richting, met de juiste diepte en een zo hoog mogelijke snelheid. Tegelijkertijd moet geprobeerd worden de rest van het lichaam zo goed mogelijk te stabiliseren, zodat de inwerkende krachten zo gericht mogelijk binnen de motion unit afspelen (en niet verloren gaan in de omgeving, de omliggende weefsels en motion units). Bij de chiropractie zijn de hele kleine, snelle pols- of handbewegingen de therapeutische handeling.

Door de adjustment zal de bewegingsbeperking vaak opgeheven kunnen worden. Door het opheffen van de bewegingsbeperking kan de rug zijn normale bewegingen weer uitvoeren, waardoor de biomechanica van het lichaam vanuit het centrum (de wervelkolom) verbetert (betere en effectiever bewegingspatroon) en alle informatie over de positie van het lichaam beschikbaar komt (betere coördinatie).