Dierenarts Mouwen

Van Harte Welkom

JA Slideshow2 Module

Sportfitkeuring

een sportfitkeuring

E-mail Afdrukken PDF

Het beoefenen van een sport met uw hond brengt, naast de nodige ontspanning, een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Uw hond kan u immers niet zeggen hoe fit hij is en laat het ook niet altijd merken wanneer hij ergens last van heeft. Als handler zult u dan ook constant alert moeten zijn of de gevraagde inspanning de gezondheid van de hond niet in gevaar brengt.

Sportfitkeuring

Om een goed beeld te krijgen van de fysieke gesteldheid van uw hond kunt u een sportfitkeuring uit laten voeren. Hierbij wordt naast de gesteldheid van het hart en de longen, gekeken naar de bouw en functie van de poten en de rug. Chiropractie maakt een onlosmakelijk deel uit van mijn onderzoek, zodat ik ook direct de rug en zijn beweeglijkheid controleer. Tijdens dit consult wordt een eventuele bewegingsstoornis, indien mogelijk, direct chiropractisch gecorrigeerd en zal een verder behandelplan worden opgesteld. Daarnaast kan een advies gegeven worden over de trainingsopbouw. Indien u meer wilt weten van chiropractie, klik dan hier.

Mogelijkheden

Een consult voor een sportfitkeuring of een chiropractische behandeling kan zowel op de praktijk als op locatie plaats vinden. Wanneer u een keuze gemaakt heeft kunt u een afspraak maken. De gegevens die nodig zijn om een sportfitkeuring of chiropractische behandling soepel te laten verlopen kunt u hier invullen.